Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartiet står helt självständigt

Centerpartiet i Ljusdal vill i en debattartikel den 11 november få svar från Fp om vi är i majoritet eller opposition.
Att Folkpartiet efter valet 2006 stödde en kartell i en valteknisk uppgörelse, innebär inte att vi är i regeringsposition. Därför kan och bör vi således både granska och kritisera den styrande alliansens beslut. Folkpartiet står helt självständigt och driver sin egen politik, argumenterar, debatterar och lägger egna förslag både i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Annons

Föreligger tvivel om hur Ljusdals kommun styrs hänvisar vi till organisationsöversikten under rubriken demokrati och politik på kommunens hemsida.

Folkpartiet har alltid haft Ljusdals kommuns bästa för ögonen, till skillnad från Centerpartiet där makten är den stora drivfjädern. Centerpartiet säger ofta att partiet tar sitt samhällsansvar, men bakom dessa ord gömmer sig ett maktbegär, ingen har väl glömt Centerpartiets agerande på landstinget. Folkpartiet har aldrig blivit inbjudet att deltaga i maktens korridorer, där de stora politiska besluten tas. Folkpartiet har däremot möjliggjort för Centerpartiet att komma till makten i Ljusdals kommun. Folkpartiet kan bara beklaga att Centerpartiet inte använt sin maktposition för att driva en aktiv borgerlig allianspolitik för Ljusdals kommuns bästa, utan hamnat i knäet på socialdemokraterna.

Vårt debattinlägg i LjP den 29 oktober handlade om att Ljusdals kommun gör besparingar på de svagaste grupperna i samhället, detta har både Helena Brink och Sören Görgård valt att inte svara på. I stället har man valt att framställa Folkpartiet som ett parti som inte vill se några förändringar på verksamheterna och inte vill göra några satsningar på framtiden. Folkpartiet tror inte att köp av nedlagda militärflygfält är att utveckla Ljusdals kommun om detta sker på bekostnad av svårt funktionsnedsatta människor.

Folkpartiet yrkade inför budgetarbetet 2010 på en besparing på 6 miljoner kronor på både den politiska organisationen och på förvaltningsorganisationerna. Vi kan bara beklaga att C, S och M inte röstade på vårt förslag.

Det behövs inga stora omorganisationer för att göra dessa besparingar, inte heller behöver vi invänta en ny mandatperiod, det var bara den politiska viljan som saknades. Fler arbetstillfällen, bättre företagsklimat och en positiv befolkningsutveckling är centrala saker för Ljusdals kommuns utveckling.

Bodil Eriksson (FP)

Kommunfullmäktigeledamot i Ljusdal

Harald Noreus (FP)

Gruppledare för Folkpartiet i Ljusdals kommunfullmäktige

Mer läsning

Annons