Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkpartiet i Bollnäs stöder Hammarberg

Folkpartiet i Bollnäs har fullt förtroende för Ingrid Hammarberg som sin gruppledare i kommunfullmäktige. Det säger partiets ordförande i kommunen, Peter Nordebo, i ett uttalande.

Bakgrunden är ett uttalande från fem oppositionspolitiker och en före detta tjänsteman, som refererades i tisdagens Ljusnan. Det uttalandet var ett stöd för kommunens trafikingenjör, som lämnat Folkpartiet och sina politiska uppdrag – och angett gruppledaren Ingrid Hammarberg som orsak till sitt beslut.

- Det här var ett nytt lågvattenmärke för lokal politik, säger Peter Nordebo – som förutom uppdraget som partiordförande i Bollnäs också, bland annat, är vice ordförande i kommunstyrelsen och dess arbetsutskott.

Agerandet från oppositionspolitikerna Olle Nilsson Sträng (BP), Lena Roos och Åsa Äng Eriksson (M), samt Karin Ånöstam och Evy Degerman (C) gynnar inte tonen i den politiska debatten, anser Peter Nordebo:

- Och det som gruppen anför, ger ingen anledning att ompröva det stora förtroende vi känner för Ingrid Hammarberg och hennes gärning.

Peter Nordebo hoppas att politikerna fortsättningsvis ska fokusera på politiska sakfrågor:

- Vi har stora ekonomiska problem framför oss och behöver ägna oss åt politikens innehåll och inte åt smutskastning.