Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartiet är inte till salu

Folkpartiet vädjade i sitt debattinlägg i LjP den 29 oktober att inte spara på de svagaste grupperna i samhället. Det var omsorgsnämndens beslut att lägga ner Backatorp som fick Folkpartiet att agera och ifrågasätta nedläggningen. Backatorp är ett väl fungerande boende för två svårt funktionshindrade människor sedan nästan tio år tillbaka och detta boende ska nu läggas ner av ekonomiska skäl.

Annons

Detta beslut vänder sig Folkpartiet emot, vi kan aldrig acceptera att besparingar görs på de mest utsatta grupperna i samhället. Folkpartiet anser att besparingar istället bör göras på de politiska och förvaltningsorganisationerna.

Folkpartiets åsikt att inte spara på de mesta utsatta människorna har upprört känslorna i Centerpartiet som nu tycker att Folkpartiet är ett märkligt parti. Trodde verkligen Centerpartiet att Folkpartiets lojalitet och röster var till salu? Harald Noréus (FP) platser i kommunstyrelsens arbetsutskott och budgetberedning är inga tunga maktposter, som centerpartiet försöker antyda, dessa poster är inga ordinarie platser utan rena informationsposter. Ett bra samarbete kan bara byggas på öppenhet och ärlighet, saknas dessa ingredienser, fallerar tyvärr samarbetet. Centerpartiet kan aldrig kräva av Folkpartiet, att vi ska ändra åsikt i en av våra stora hjärtefrågor, nämligen att värna de svagaste grupperna i vårt samhälle.

Låt oss påminna er om turerna kring Stenegårdsaffären. Där de styrande i Ljusdal mörkade och for med osanningar om ej underskrivna avtal, fördyrningar vid renovering av Stenegård på 5,5 miljoner kronor, bildandet av bolag, ja listan kan göras lång. Alla dessa ”misstag” var inte undanlåtenhetssynder som Centerpartiet så gärna ville kalla sina finter för. Anser Centerpartiet att Folkpartiet skulle ha tagit sitt ansvar och spelat med i era turer kring Stenegård? Stenegårdsaffären är tyvärr bara ett exempel där de styrande i Ljusdal har mörkat och gett vilseledande information.

Att eftersträva makt är för Centerpartiet ett sätt att kunna påverka och utveckla samhället. Det låter bra men hur väl har då Centerpartiet använt sin makt. Låt oss bara ta ett exempel och titta på skolan. I barn- och utbildningsnämnden har Centerpartiet tre ledamöter. Under hösten 2009 antog riksdagen den nya gymnasieskolan, en efterlängtad reform för alliansregeringen. Denna reform tycks ha passerat obemärkt förbi Centerpartiet i Ljusdal. I barn- och utbildningsnämndens budget för 2010 finns inte den nya gymnasieskolan omnämnd, varken i omvärldsbeskrivningen eller under framtidsbeskrivningen. Detta trots att ett av målen för Ljusdals skolor är att bli Sveriges bästa skola.

Folkpartiet har aldrig blundat för de stora utmaningar som Ljusdals kommuns ekonomi står inför år 2011 och 2012. Vi delar däremot inte Centerpartiets uppfattning att köp av nedlagda militärflygfält är att utveckla Ljusdals kommun. Folkpartiet vill satsa på nya och befintliga företag i Ljusdals kommun. Det är bara genom fler arbetstillfällen och en positiv inflyttning som Ljusdals kommun kan överleva.

Bodil Eriksson (FP)

Ledamot i kommunfullmäktige

Harald Noréus (FP)

Gruppledare för Folkpartiet

Mer läsning

Annons