Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkmusikläger i hembygdshuset

Polkor och gånglåtar ljöd i hembygdshuset i Alfta. Huset fylldes under den gångna helgen av barn och ungdomar som var på folkmusikläger under ledning av Mia Nordholm och Karin Hedlund med två gästledare Peter Puma Hedlund, dubbel världsmästare i nyckelharpa, och Samuel Bergström.

Sammanlagt deltog 24 barn mellan 10 och 17 år och det var fjärde gången det arrangerades ett speciellt folkmusikläger i Alfta hembygdshus. Det ordnas med lärarstöd från Bollnäs kulturskola och Ovanåkers musikskola och även med stöd från Alfta spelmanslag och Bollnäsbygdens spelmanslag.

Ungdomarna spelar cello, nyckelharpa och fiol. Det rör sig också om ett samarbete mellan suzuki-undervisningen och den traditionella undervisningen inom musikskolan. Det är roligt att på detta sätt kunna spela ihop.

– Lägret har gått bra. Det är föräldrar som organiserar och håller i arrangemanget. De bakar och lagar mat, säger en av musiklärarna Mia Nordholm.

Bakom folkmusikhelgen står föräldrarna Karin Fasth och Ann-Chi Hammarsten. Vi hittar Karin i köket precis innan det är dags för den avslutande minikonserten, då föräldrar, övrig släkt och bekanta kunde lyssna på vad de unga spelmännen hade fått lära sig.