Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkligt hus namngavs

Symboliskt nog var det ett kylslaget blåsväder när kommunalrådet, Moderaternas Jonas Holm, tillsammans med kulturchefen Sten Bunne presenterade det nya namnet på Folkets Hus i Hudiksvall.

Det nya namnet på Folkets Hus blev alltså Kulturhuset Glada Hudik och det var med stolthet som Jonas Holm avtäckte namnskylten ovanför entrén.

– Det kommer att hända mycket i det här huset de närmsta åren, proklamerade han.

Jonas Holm ansåg att det var en historisk dag sedan den borgerliga majoriteten kommunstyrelsen strax innan fattat beslut i namnfrågan och samtidigt en vision om framtiden.

Beslutet om namnet var dock omtvistat i kommunstyrelsen. Oppositionsrådet, Socialdemokraten Mikael Löthstam är mycket kritisk till hur ärendet hanterats.

– Vi deltog inte i beslutet. Ärendet togs upp som ett extra ärende på kommunstyrelsen i dag och vi hade inte fått några handlingar. Skylten var redan tillverkad och klar. Man kan ha väldigt mycket synpunkter på det här, säger han.

Invigningen innehöll trumvirvlar både vid avtäckningen av namnet och när priset för vinnande namnförslag delades ut. Det gick till Åsa Langer, Hudiksvall, som vann en resa till Globen i Stockholm och Glada Hudik-teaterns sista föreställning på den nuvarande turnén.

– Tänk att man har lite bra idéer ibland, kommenterade hon glatt.