Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folklig marknadsstart

Femårige Ted Aura plockar en bit rosa sockervadd och stoppar i munnen. Han har fått åka karusell och är nu nöjd med marknaden.

– Det var som förra året, lite mer karuseller för honom, konstaterar pappa Juha Aura.

Barnfamiljerna var många i början av fredagskvällen och besökarna strömmade till allt eftersom.

Polly Danny med kompisen Wah Sein parkerade sina kassar vid ett mattält där det serverades asiatiskt.

– Jag var här även förra året. Det känns kul. Vi shoppar och det är bra att träffa folk, berättar Polly Danny från Ljusdal.

Knallarna är många och det doftar från thaimat, kryddor, läder, strömming och godis, allt i en salig blandning medan knallarna säljer allt från motivsockor, klockor, skinnväskor, honung och masker till ballonger.

Vid chokladhjulen, lotteristånden och karusellerna ökar musikvolymen, det är centrum för själva nöjesdelen och folk börjar hojta allt mer för att höras. Fjolårets publikdragande karusell, Batman, slungar även i år 40 personer åt gången upp mot kvällshimlen och hastigt ner igen.

– Just nu är det lugnt och mycket folk. Vi får se hur kvällen blir, säger ordningsvakt Marcus Dahlberg som patrullerar med kollegan Erik Hansson.

De hör till tiotalet vakter som är ute och spanar i det lätta regnet och de tror att styrkan ska räcka. Förra året var det nolltolerans mot alkohol och ett bra samarbete med polis och sociala.

– Vi får se om det har verkan i år också.