Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkhälsoveckan tar form

I september kommer söderhamnarna kunna prova på en massa nya aktiviteter under en vecka. Folkhälsoveckan ska få invånarna mer aktiva. Aktiviteterna står föreningar och företag för medan Söderhamns kommun håller i trådarna.

– Tanken är att vi ska visa vad som finns att göra i Söderhamn. För både kropp och stjäl, för att må bra, säger folkhälsosamordnaren Anna Liljestrand.

På tisdagskvällen var det dags för ett samordningsmöte. Då var 20 arrangörer på plats men åtminstone 40 arrangörer kommer att ordna minst 90 olika aktiviteter.

– Jag tycker det är jättekul. Det finns verkligen vilja att göra någonting. Det är en bra tidpunkt på hösten, inför mörkare årstider. Det är kanske många som hittar nya intressen.

Aktiviteterna sträcker sig från slöjd- och stickcafé till kickboxning. Däremellan finns bland andra aktiviteter som ridning, skogsvandringar och sittdans. Det mesta kommer att vara gratis, några kommer att erbjuda prova-på-pris.

Folkhälsoveckan arrangeras 7-13 september, samtidigt som Bollnäs, Ljusdal och Ovanåker. Budgeten är satt till 60 000, av vilket det mesta kommer att satsas på marknadsföring