Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkfest i sportparken

Det var med nyknutna band som Sportparken invigdes under en lysande sol. Projektledare Martin Norkvist var huvudpersonen för dagen och han fick massor av beröm.

– Det känns fantastiskt! Det här är Sveriges bästa sportpark och vi ska fortsätta att utveckla det här, kommenterade han strax innan invigningen.

Folk i hundratal hade samlats till parken nedanför Östra skolan. Där fanns barn, ungdomar, vuxna och äldre liksom kommunledning, näringslivsfolk, föreningsfolk, polis och extremsportare i en gemensam förväntan.

Först ut att prova parken efter invigningstalen var medlemmar i No Limit, en ideell förening som jobbar för att fler tjejer ska få upp ögonen för skateboard.

Sara Meurle från Malmö var en av deltagarna i uppvisningen.

– Det var jätteroligt. Det är bra variation på parken med böjar och raksträckor. Jag gillar den verkligen.

Efter tjejernas uppvisning var det fullt ös i betonghavet och många av besökarna visade att de redan tränat länge på sina sporter och att parken kommer väl till pass, inte minst för de olika delarna av extremsporterna.

Läs mer om invigningen i Hudiksvalls Tidning måndag 12 september.