Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkets hus ser fram mot Sigge Hill

Kommunens bromspaket med färre utbildningar och konferenser påverkar Folkets hus ekonomi samtidigt som företagen blivit mer restriktiva med arrangemang för kunder och personal. Sigge Hill ska rädda sommaren.

Annons

- Vi är oroliga, för det är inte bara kommunen som dragit ner, även företagen håller igen, säger Leif Norberg, chef för Folkets hus i Hudiksvall.

Redan innan bromspaketet planerade Folkets hus för att minska sin personalstyrka, Fyra anställda varslades varav tre blev uppsagda.

Leif Norberg som förklarar att likviditeten är ett problem. Redan under hösten kände Folkets hus av konjunkturnedgången.

På nöjessidan minskade publiken på danskvällarna med i genomsnitt 250 personer under hösten. Det blev ekonomiskt kännbart och under våren har Folkets hus inriktat sig på att locka en rockigare publik. Kvällarna har successivt ökat till 500 -700 besökare och det anses Folkets hus som godkänt.

- Vi kommer att köra danser åtminstone året ut. Intresset för danser måste fortfarande vara stort om det kommer 1 400 personer på Dansbandskampen, säger Leif Norberg.

Sista tisdagen i juni är det nystart för Sigge Hills kvällar med hemliga gäster och det är sommarens publikdragare i Hudiksvall.

- Vi kan egentligen inte hoppas på mer folk, eftersom det var rekord redan i fjol, men vi hoppas att Sigge Hill ska gå bra, säger Leif Norberg.