Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkets hus i Ljusne får erinran – raggare drack medhavd öl utanför entrén

Under ett tillsynsbesök på Folkets hus i Ljusne saknades en vakt och gästerna tilläts dricka alkohol utanför entrén. Därför får de nu en erinran av tillståndsenheten.

I januari fick Folkets hus i Ljusne tillstånd att servera alkohol i sina lokaler. Kort därefter har tillståndsenheten på Kommunalförbundet södra Hälsingland gjort ett besök där för att se hur man bedriver verksamheten.

Läs också: Ungdomar var för fulla – nu varnas Söderhamnskrog

Vid besöket hade man en tillställning med livemusik och då finns ett krav på att minst två, av polisen utsedda, vakter ska finnas på plats. Men under tillsynsbesöket fanns bara en sådan vakt, som hade hjälp av en civilperson eftersom den andra tilltänkta vakten blivit sjuk.

Tillståndsenheten anmärker också på att gästerna drack medhavd alkohol strax utanför entrén och att burkarna därefter lämnades på trappan.

Läs också: Pizzeria utreds – sålde en till öl i stället för att avvisa kraftigt berusad gäst

I början av april skickade tillståndsenheten ut information om att man övervägde att vidta åtgärder. Styrelsen för Folkets hus har då svarat att man inte visste att det bara var en godkänd ordningsvakt på plats.

Förklaringen till att gäster drack medhavd öl utanför ingången är att gästerna var raggare som hade med sig egen alkohol i sina bilar och styrelsen menar att det är sällan man har den publiken. Man lovar också att man vid nästa arrangemang ska ställa ut soptunnor vid entrén för att det inte ska bli skräpigt.

Läs också: Efter snöbollskrig och fyllekaos – nu stoppar O'learys försäljning av ölkannor

Tillståndsenheten gör bedömningen att en varning vore för ingripande. Därför ger man nu Folkets hus en erinran, vilket är en nivå under en varning, vilket medför ett krav på att de ska rätta till bristerna.

Föreningen Ljusne Folkets hus vill inte kommentera tillståndsenhetens beslut.