Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkets hus fylldes med dans

Folkets hus blev dansens hus. Hudiksvalls skolelever blev bjudna på färgsprakande dansshow av kulturskolans alla danselever.

Annons

På onsdagen dansade 250 barn och ungdomar på Folkets hus i Hudiksvall. Inbjudna gäster var elever från skolor i kommunen. Dansläraren Ewa Mäkitalo förklarar att uppträdandet är en chans för kulturskolans danselever att visa upp sin verksamhet. Blandade dansstilar fick utrymme på scen, bland annat balett, jazz- och pardans. Temat för alla danser och musik var hämtat från TV och filmer.

- Vi firar världsdansdagen med dans, säger Ewa Mäkitalo.

Åldrarna för dansgrupperna hade en spridning från fem år och upp till gymnasieåldern. Två dansgrupper bestod av killar, en för yngre killar och en för lite äldre. Dansläraren Towe Liljedahl arbetar med killgrupperna och säger att intresset för dans växer bland killar, just för att allt fler dansade killar framställs i media.

- Jag tror killarna känner en väldig spänning först inför framträdandet, men det går över under tiden de dansar och sedan får de en kick, säger hon.

En kille som precis har börjat dansa är Daniel Bengter.

- Jag tycker det är jätteroligt och det är kul att få visa upp sig för andra, säger han.