Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkesson funderar

Simon Folkesson är på semester utomlands och tänker på sin egen framtid.

Västerås nämns som en tänkbar ny klubbadress – och han gör ingen hemlighet av att spel inomhus lockar.

– Det är hallen jag funderar kring.

Broberg värvade ytterhalvan Simon Folkesson från Örebro inför säsongen 2012/13. Nu vill klubben förlänga kontraktet, men sportchefen Svenne Olsson får vänta.

När framtiden kommer på tal så har Folkesson inget definitivt svar att ge.

– Det är några klubbar jag väljer mellan. Jag har trivts och haft asbra år i Broberg. Men jag är sugen på att spela i en hall. Det är det jag har att fundera kring och det är lite därför jag åkt utomlands, säger 22-åringen på en lite sprakig telefonlinje från Gran Canaria.

För nästan precis ett år sedan skrev Folkesson ett kontrakt på 1 +1 år med Broberg/Söderhamn. Han betonar att det är chansen att få träna och spela bandy inomhus som gör att han nu går i flyttankar.

– Det är absolut ingenting annat. Jag gillar staden Söderhamn. Men det är hallen jag funderar kring. Jag hade gärna om det bara gått tagit mig laget och spelarna till en annan stad med hall. Att få möjligheten att träna på bra is varje dag.

En av klubbarna runt om i Sverige som har hört av sig är finallaget Västerås.

– Jag har varit där och det låter klart intressant. Men det är absolut ingen klubb som jag bestämt mig för än. Men det är även andra klubbar som också är intresserade. Men just nu vet jag inte hur jag ska göra.

– Jag kommer hem på fredag och efter det tar jag ett beslut.…

Svenne Olsson har inte gett upp hoppet om Simon Folkesson. Men Brobergs sportchef är medveten om att det många gånger kan vara svårt att konkurrera med klubbar som kan erbjuda spel inomhus.

– Simon har trivts förträffligt här och vi har trivts med honom. Men i hans fall är hallfrågan ett väldigt, väldigt tungt argument, tyvärr. Han hade redan skrivit på för oss om en hall på Hällåsen varit klar.