Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folk tröttnar på gallerior

Det är nödvändigt att offra Brotorget, påstår signaturen ”Klarsynte Kalle” (4/7).

Annons

Man undrar: Offra för vad då? En grusplan? Det är ju i så fall redan gjort, och inget att skriva insändare om.

Men tänk om det inte alls blir någon galleria! Det kanske inte hjälper med överglada uträkningar om trafikströmmar och kundunderlag och annat? Inget tycks råda bot på köpmännens kompakta ointresse för att hyra in sig.

Det kan bero på att gallerior är ute. På de platser där sådana finns går de allt sämre. Folk tröttnar. De går in en sväng och tittar. Och går ut. Småbutikerna gör bättre affärer.

Det borde gå att utveckla handeln i Bollnäs så att den blir i paritet med den i Hudiksvall, tjatar Kalle. Som om det vore någon slags regional tävling.

Tja… Borde och borde… Men hur viktigt är det på en skala? Jag tror att Bollnäsborna har svårt att bli entusiastiska. Man handlar mera sällan för handelns eller statistikens skull, utan snarare för att man själv vill ha någonting.

Och det är fel, och dyrt, och dåligt för klimatet att försöka göra om riktiga människor till konsumenter. Särskilt om de hellre vill träffas på torget, sitta på en bänk under ett träd och bara vara som folk.

Ett torg är precis vad som saknas i Hudiksvall! Det är därför så många irrar omkring i gallerian och tröstköper. Har du tänkt på det, Kalle?

Thomas Tidholm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel