Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Följ med in i Anettes soliga våning: "Jag mår bra av att ha färger omkring mig"

Den som har passerat Långgatan i Alfta har säkert blickat upp mot den pyntade balkongen i Widellshuset. Den tillhör Anette Rehnström som älskar att inreda och styla. Häng med in!

I ganska precis två år har Anette Rehnström bott i den 85 kvadratmeter stora lägenheten i Widellshuset, mitt i Alfta centrum. Med Voxnans rinnande vatten som skymtar från bakgården och Långgatans sus nedanför balkongen trivs hon utmärkt i bostaden som rymmer tre rum och kök.

– Jag älskar färg och form men jag föredrar det enkla. Det ska vara okomplicerat och lekfullt. Jag är ingen dyr lady utan gör gärna fint med små medel, säger Anette.

Rött är Anettes färg. Det mesta av inredningsdetaljerna är ommålade i den blossande färgen.

– Jag mår bra av att ha färger omkring mig, de lyfter mig. Färgen talar om vem jag är. Röd är för mig en färg som visar på självständighet, frihet och kärlek – viktiga delar i mitt liv, säger hon.

Nästan varje lördag åker Anette till Erikshjälpen i Edsbyn. Hon är där exakt när de öppnar och skyndar sig in och går några varv. Det brukar bli några fynd. Tidigare har hon hittat några köksstolar som hon låtit måla röda, några fina tunikor och nu senast – en röd lackväska.

– Jag är ingen som sparar saker i ett förråd. Utan de saker jag vill ha, de har jag framme. Resten ger jag bort. Det är lite så jag är, jag lever här och nu. Vi vet inget om morgondagen, säger hon.

Anette hittar också saker från naturen. En vacker trädgren har hon målat röd och pyntat med svarta tygrosor. Den vilar snyggt i taket i vardagsrummet. Som gardinstänger har hon gamla hässjor, de är också röda.

Framför varje fönster har hon satt upp gamla fönster med spröjs, det är hennes torpardröm som skiner igenom.

– Jag trivs jättebra här. Men jag har en dröm om att bo i ett torp. Det ska vara ett stort kök med vedspis, lite pärlspont på väggarna och ha en alkov där jag kan sova. Någon gång vill jag bo så, säger Anette drömmande.

Mitt i centrala Alfta bor Anette Rehnström. Balkongen som vetter ut mot Långgatan, inreds med inspiration från de olika årstiderna.

Tre glada ankor tittar ut på Långgatan från balkongen.