Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Födelsedagskalas för Hamra nationalpark

Redan 1909 bildades Hamra nationalpark. Det är nu 100 år sedan och på söndagen firades detta. Många natur- och kulturintresserade besökte nationalparken dagen till ära tillsammans med Länsstyrelsen Gävleborg som ordnat dagens aktiviteter.

Längs nationalparkens stigar ordnades guidade turer, både för naturen och kulturens del. Naturbevakaren Jan Hedman och Anders Assis från Ljusdalsbygdens museum berättade mycket om Hamra nationalpark. Turerna innehöll många stopp där det fanns historier att berätta om det man stötte på efter vägen. Fåglar, växter, svampar, träd och liknande, men också parkens sjöar och de kulturlämningar som finns kvar i urskogen. De som följde med ut på turerna var själva intresserade av själva naturen och den kultur som fanns att se och de kunde inflika med egna tankar kring ämnet.

Även om firandet höll till mitt ute i skogen så bjöds besökarna självklart på kaffe och tårta som kalaset avslutades med, för vad är ett födelsedagskalas utan tårta.