Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyttstädning i kommunhuset

De avgående kommunalråden städar ut sina arbetsrum i kommunhuset i Hudiksvall.

Maktskiftet är nu ett faktum. Miljöpartiets medlemmar har bestämt sig och det avgående kommunalrådet, Sven-Åke Thoresen (S), kan inte annat än att packa sina kartonger för att bereda plats åt de nya makthavarna.

- Jag är inte särskilt förvånad men jag tycker att det är tråkigt för de väljare som trott att de röstat på ett rödgrönt alternativ, säger han.

Även Daniel Pettersson (V), kommunalråd på halvtid sedan fem år tillbaka, ska flytta ut ur det arbetsrum han har kallat sitt. Han bär pappersbunt efter pappersbunt till den gröna pappersinsamlingen i korridoren. Nu är siktet inställt på att bedriva en stenhård oppositionspolitik.

- Utifrån ett vänsterperspektiv så är jag oroad över att de kommer att sälja ut grejer för att finansiera sina skrytbyggen. En 50-metersbassäng, två kulturhus, och så vidare.

Hudiksvallsalliansen och Miljöpartiet håller en gemensam presskonferens tisdagen den 12 oktober. Det är klart att Göte Bohman (MP) har erbjudits en post som kommunalråd på halvtid. Övriga poster ska presenteras på presskonferensen.

Läs tre artiklar om den nya majoriteten i Hudiksvalls tidning tisdagen den 12 oktober.