Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flytta ut byråkratin till skolorna

Om jag förstått skoldebatten i Bollnäs kommun rätt, så är haken för få elever i lokalerna. Jag har ett förslag som skulle fylla lokalerna och ge hyresinkomster till kommunen.

Annons

Stadshuset i Bollnäs har ett attraktivt läge, tänk er butiker i markplan och kontorslokaler i ”skrapan”. Idén är att utlokalisera kommunens byråkrati till lediga lokaler i de olika skolorna som har liten beläggning, behåll en samordnande funktion i stadshuset och hyr ut resten.

Att hyra ut lokalerna i centrum ger säkert mycket högre inkomster till kommunen än nedlagda skolor skulle göra. Med detta alternativ slipper barnen bussas till centralorten, vilket i många fall tar flera timmar om dagen. En nackdel är naturligtvis att kommunens tjänstemän får ta sig till de utlokaliserade arbetsplatserna, men det är inget unikt i dagens samhälle.

Största hindret är förmodligen att en eventuell utredning i stadshuset skulle hitta massor av nackdelar, och inte en enda fördel med förslaget. Men en fundering kanske de är värt!

Torsten Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel