Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flytta Termosmuseet till central plats

Vilken diskussion det har blivit om Termosmuseet. Inget fel på museet men som vi i bygden har insett så har det legat på fel plats hela tiden.

Annons

Det är ju klart att när man som privatperson börjar samla och göra något speciellt, så kostar det, att på olika sätt inskaffa en stor mängd Termosar, eller vad det nu än må vara. Att sedan försöka få tag i en lokal för dem, utan kostnad, det var säkert inte lätt.

Men så fanns ju finkorna vid Tingshuset, som kommunen hade ansvar för driften på, och som inte användes i nån större grad. Den lyckades man få låna.

Men det avtal som gjordes då, gratis, kan ju inte vara för evigt, allra minst sedan ansvaret för Tingshuset ju övergått till föreningen Dellenkultur. De behöver ju täcka sina kostnader, och det gör att Termosmuseet borde betala hyra, vilket de inte gjort.

På den plats museet nu finns har det ingen framtid; öppet under juli, inga intäkter, just inga besökare. Många Dellenbygdsbor har själva inte besökt museet. Varför? Det ligger fel. Om det fanns i någon lokal nere i samhället Delsbo skulle många fler besöka det, och en mindre besöksavgift skulle kunna tas ut.

Låt Dellenkultur göra något av cellerna, något som visar hur det var att sitta inför skranket på den tiden, och må bygden kunna nyttja Tingshuset till bra kulturverksamhet. Därtill så kommer ju nya konstnärer varefter som kan ha olika utställningar som är intressanta att titta på.

Ja, låt dem flytta Termosmuseet till en centralare plats, och låt det vara öppet en stor del av året, så kan det komma in en del till driften, och så får folk möjlighet att se. Som det är nu kan nästan ingen se termosarna förutom insekter och möss som kanske gömmer sig i cellerna under vintern.

Utkiken på Öråsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel