Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyt för Rengsjö

Det var inte mycket som fungerade för Rengsjö borta mot Korsnäs. Förutom ett kämpastarkt försvar och en målskytt på rätt ställe vid rätt tillfälle.

Stärkta av segern i omstarten kom Rengsjö till den kokande heta grytan Lindvallen för att jaga fler poäng.

Men det blev mest att jaga boll och kämpa stenhårt i defensiven.

– Första halvlek var usel på alla plan. Vi hade inget eget spel, och det var väl lojt. Det går inte att skylla på värmen heller, för den drabbade ju båda lagen lika, konstaterar tränare Dennis Ohlsson.

Korsnäs ägde bollen och hade trycket – men skapade inte mycket till rena chanser.

Och när de väl kom, då var reservmålvakten Jörgen Nordman på sin vakt. Veteranen stod för några avgörande insatser då han fixade ett friläge och räddade en hörnnick mot krysset.

I andra halvlek lyckades Rengsjö höja sig ett litet snäpp, och agerade också med större pondus på planen.

– Men det var fortfarande Korsnäs som var det bättre laget, så när vi plötsligt fick vårt mål kändes det sannerligen som en bonus vi knappast förtjänat. det var nog vår första rejäla chans, säger tränare Ohlsson.

Det var i den 60:e minuten som Erik Wästman kämpade till sig en boll, drog ner mot kortlinjen och hittade en helt ren Christian Törnros vid bortre stolpen.

Repliken kom dock lika snabbt som välförtjänt, bara fem minuter senare var det kvitterat.

– Ett relativt skitmål, en missad rensning och de kunde trycka in bollen vid stolpen, säger Dennis Ohlsson.

Resten av matchen handlade om ett febrilt jagande Korsnäs – avbrutet endast av ett vasst skott från Erik Wästman och en bommad retur av Robert Bronegård.

– Vi åker härifrån med en poäng, det är det enda jag kan vara nöjd med, konstaterar Dennis Ohlsson.