Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyktingar stoppade trafik i protest

– Flyktingarna stoppade alla som försökte ta sig förbi. De protesterade genom att lägga sig på deras huvar, berättar Pero Majstorovic.

Vid tvåtiden på fredagen stoppades all trafik på Älvbron i Järvsö då ett antal flyktingar från Kulthammar ställt sig på bron för att protestera.

Pero Majstorovic, busschaufför, var en av de drabbade. Han var på väg till Kulthammar med barn från förläggningen som varit i Järvsö och nu skulle tillbaka.

– Flyktingarna stoppade alla som försökte ta sig förbi. De protesterade genom att lägga sig på deras huvar, berättar Pero Majstorovic.

Enligt Pero Majstorovic stod trafiken stilla i ungefär tjugo minuter innan de protesterande gav upp på grund av kylan.

När chauffören till slut lämnat bron och lämnat av barnen på förläggningen blev han återigen stoppad. Ett 30-tal flyktingar tog sig in i bussen och tvingade honom att köra till polisstationen i Ljusdal där de skulle framföra sina protester.

Pero Majstorovic ringde polisen och fick till slut ut flyktingarna ur bussen mitt i centrala Järvsö.

Kjell Roos, föreståndare på Kulthammar berättar om händelsen:

– Det började med ett bråk mellan två personer som urartade och två grupper bildades. De gick ut för att protestera i ett försök att få kontakt med polisen, säger Kjell Roos.

Polisen vet i dagsläget inte vad bråket handlade om och de protesterande skjutsades senare tillbaka till förläggningen. Ingen anmälan har kommit in.