Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygplatsen förblir stängd

I onsdags skickades flygplatscertifikatet för Helsinge airport tillbaka till Transportstyrelsen.

– Nu har vi nått vägs ände, säger flygplatschefen Göran Hansson.

Helsinge airport har varit stängd sedan förra året. Men fram tills i onsdag hade Söderhamns kommun och Helsinge airport fortfarande kvar certifikatet för att driva en instrumentflygplats.

Det har därmed funnits en teoretisk möjlighet att öppna flygplatsen igen.

– Men nu har vi skickat in certifikatet. Om det är någon som vill göra det nu måste de börja om helt från början, säger Göran Hansson.

En anledning till att tillbakalämnandet av certifikatet har dröjt är att Göran Hansson och Söderhamns kommun arbetat in i det sista med att hitta en alternativ lösning.

– Vi har väntat svar från några intressenter och hade en deadline förra veckan. Men nu har vi fått svar att det inte fanns någon bärande affärsplan, säger Göran Hansson och fortsätter:

Nästa uppgift för Göran Hansson blir att slutföra inventeringen av flygplatsen. Enligt honom ska det med värde säljas, resten skrotas.