Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygande start på våren: "Det där var häftigt"

Valborgsfirandet vid Bollegården i Bollnäs lockade ut både gamla och unga för att fira in våren.

Klarblå himmel och ljummen vårluft fick mängder av Bollnäsbor att ta sig till Bollegården för att titta på kasen och träffa vänner och bekanta. Den lilla hoppborgen stod aldrig tom och kön till ponnyridningen ringlade sig lång.

En av dem som tog sig en liten ridtur var 7-åriga Sandra.

– Det var roligt även fast jag ridit förut, sa hon efter att hon tagit ett varv på hästryggen.

Men trots en värmande och vacker kase var det ändå Bollnäs modellflygklubb som fick de flesta av besökarna att höja på ögonbrynen – bokstavligt talat.

När Lars Englund drog iväg med sitt elflygplan var det många som samlades kring honom för att se hur han manövrerade planet över den blå vårhimlen.

– Alla klubbar vill ju synas och vi visste att det skulle komma mycket folk hit, så det var självklart för oss att åka hit och flyga, sa han.

En annan från flygklubben som också var här för att visa upp sina färdigheter i att flyga quadrocopter var Hampus Olsson. När han hovrade flygdonet över åskådarskarans huvuden var det svårt, speciellt för den yngre skaran av publiken, att hålla lovorden inne.

– Wow, det där var häftigt, sa 11-årige Erik och fick medhåll av kompisen Lucas.

– En sån vill jag också ha.