Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flottarliv vid Kvistabäcken

På lördag arrangeras flottardag i Kvistabäcken inför publik för 16:e året. 17 flottare ser till att virke tar sig fram med vattnets hjälp i den vackert stensatta flottleden, som ligger mellan Ramsjö och Laforsen.

Bland flottarna finns både gamla, erfarna som var med när det begav sig och för året helt nya. De ska flotta timret från Dalbydammen genom Tyskdammen och Sundströmsdammen, en sträcka på runt 300 meter. Flottarna börjar med att, tillsammans med publiken, sjunga Flottarkärlek.

En av kaffekullorna, Sonja Persson, brukar anföra sången. Därefter kan publiken följa flottarnas göromål från stigar som finns upptrampade längs flottleden. Allt avslutas med att de modigaste flottarna åker "sugga" i flottleden.

Publiken utspisas med grillad korv och fika för frivilliga bidrag. Mellan 500 och 1 000 personer brukar komma för att följa flottningen.