Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Florén trivs som favorit

Elfsborg är rejält favorittyngt inför den stundande allsvenskan.
Men det är inget som tynger Mathias Florén.
Han känner truppens kapacitet och vet vilken press som väntar i ett Borås med fotbollsfeber.
– Det är upp till oss. Kan vi prestera maximalt så är vi ett av lagen som gör upp om det, säger vänsterbacken från Marma.

Annons

I fjol stod Florén på vänsterbackpositionen och såg ut över ett av allsvenskans tätaste lag. Bara Trelleborg och Gefle fick hål på Elfsborg på den egna arenan. Lägg därtill att Boråslaget förstärkt med speluppläggaren Martin Ericsson från danska Bröndby och den samlade fotbollsexpertisens tips låter logiskt: Elfsborg vinner allsvenskan.

– Kul. En härlig morot, inget snack om att vi har ett bra lag. Men det är vi inte ensamma om. Flera lag har lika stora chanser, säger Florén, just hemkommen från en extraträning, där de halvskadade spelarna fått svettas.

Vänsterbacken besväras av en vänsterfot som fått sig en och två törnar på slutet. En mer angenäm paus blev det när sonen Maxwell kom till världen i februari.

– Jag har vilat lite på slutet men det ser ändå bra ut tycker jag. Premiären på lördag är inte i fara, det kan man alltid ordna med lite bedövning, säger Florén, inför lördagens premiär mot Hammarby.