Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Florén funderar inför returen

Marmafostrade Mathias Florén, nyligen fyllda 33, är verkligen i hetluften.
Hans lag, IF Elfsborg, toppar allsvenskan och spelar dessutom kvalretur i Europa League mot italienska storlaget SS Lazio från Rom.

Inför spurten på allsvenskan och kvalreturen mot Lazio säger Mathias Florén så här:

Vad säger du om din tredje säsong i Elfsborg så här långt?

– Det gick bra även förra säsongen, men den här kan nog vara min bästa i Elfsborg. Det har flutit på och funkat bra. Och vi har ett bra lag och då blir allt lättare.

– Nu har jag fått min tredje varning så jag är avstängd i lokalderbyt på Göteborg på söndag. Det är ju vår största match i serien så det är tråkigt att missa en så rolig match.

Känslan att vara i serieledning med tio omgångar kvar?

– Klart att det känns jättebra. Men vi har ju varit i serieledning förr och tappat den. Vi siktar förstås på att hålla ut även om det är tufft och jämnt där uppe. Men vi har kvalitet i laget för att hänga med.

Tar ni hem SM-guldet nu, då?

– Serieledaren bytts ju ut varje vecka, men mitt och vårt mål är att greja det. Det skulle verkligen sitta fint med ett SM-guld. Innan säsongen startade hade vi målsättningen att komma på en placering som berättigar till spel i Europa.

Och på torsdagskvällen blir det kvalretur i Europa League mot Lazio hemma på Borås Arena. Kan ni vända 0–3 från den första matchen?

– Det var ju ett riktigt skitresultat som vi fick med oss. Men det var inte rättvist med 0–3. 0–1 hade speglat matchen bättre. Visst blir det kämpigt att vända men vi ska göra allt vi kan för våra supportrar. Chansen finns i alla fall även om den kanske inte är så realistisk. Vi får försöka att dra nytta av konstgräset och vår fina hemmapublik.

– Sedan är det ju en stor upplevelse bara att få spela sådana här matcher.

Din fotbollsframtid?

– Förra hösten skrev jag på ett nytt treårskontrakt så jag blir kvar i Elfsborg i två år till.

Trivs ni i Borås eller har du hemlängtan till Hälsingland?

– Vi (sambon Sandra och sonen Maxwell, ett halvår) trivs jättebra. Någon direkt hemlängtan har jag inte utan man tar med sig allt dit man flyttar. Och Hälsingland finns ju alltid kvar.

Lycka till då med kvalreturen och spurten i allsvenskan.

– Tack för det och tack för att du ringde. Hoppas att det går vägen!