Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flodin ute efter revansch

En krock och fel på styrningen förstörde finalfesten för Patrik Flodin i första deltävlingen av rallycross-SM.
Till torsdagens deltävling i Arvika är han revanschsugen.

Efter seger i alla kvalheat var det en mindre krock som förstörde för Patrik Flodin i SM-premiärens finalheat.

Styrningen slutade fungera och Flodin fick parkera bilen och nöja sig med femteplatsen.

Med fixad bil har han vilat sig i form inför deltävling två i Arvika.

– Nu har vi lagat bilen så den är fit for fight. I övrigt har det varit lite annat småpyssel att greja med, så vi har inte varit ute och kört eller tränat någonting, säger Patrik Flodin.

Det är en tuff deltävling han har att vänta. Med tio poäng upp till Kevin Eriksson, ledaren i Supercar Lites efter första omgången, är det finalplats som är högsta prioritet.

– Först och främst gäller det att ta sig till finalen och undvika eventuella sammanstötningar så gott det går. Det kommer vara en mer avancerad bana den här gången, säger Patrik Flodin som fått en tankeställare efter premiäromgången.

– Jag får kanske tänka till en extra gång om det är värt en omkörning. Huvudsaken är att jag tar mig till finalen, det är väl där jag kan köra hårdare i så fall. Det är dumt att köra bort sig redan i kvalet genom att försöka vinna varje kvalheat, säger han.