Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flodin tvåa efter avåkning

Efter en oturlig dikeskörning på första sträckan fick Patrik Flodin upp farten ordentligt och ligger nu tvåa.

Väglaget har varit lite besvärligt för deltagarna i Svenska Rallyt, och Patrik Flodin var inget undantag. Redan på fredagens första sträcka hamnade han på sidan av vägen.

– Vi satt fast ungefär en minut. Men det var ganska mycket folk där som kunde hjälpa till att lyfta upp oss, berättar Patrik via mobiltelefon på väg tillbaka till Karlstad där man ska parkera bilarna för kvällen.

Efter dikeskörningen hade han svårt att få upp farten och låg en minut efter täten.

– Men efter lunch gick det bra, då började vi vinna sträckor igen, så nu ligger jag 23 sekunder efter ledande Anders Gröndal. Vi körde in bra många sekunder på eftermiddagen.

Och Patrik Flodin var som sagt inte ensam om att ha det besvärligt.

– Det har snöat i natt och de hade inte hunnit ploga första sträckan så bra, så det var mycket lössnö och fruktansvärt halkigt. Där jag körde av var en långsam sväng, men det räckte för att sitta fast. Men nu är det bara fortsätta i samma fart som i eftermiddag, så ska vi snart vara uppe i ledning. säger Flodin.