Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flodin trea i Finland

Han försökte och försökte, men trots en prickfri insats var Patrik Flodin aldrig i närheten av att hota de bästa finnarna i Finlands VM-rally.

– Jag är nöjd både min insats och med och placeringen. Visst är det tråkigt att vi inte kunde hålla upp ett högre tempo och ge finnarna en match om slutsegern, men vi tog i allt vad bilen hade att ge. Vi har haft riktigt kul, sa Patrik.

Vägarna i Finlands VM-rally är snabba och då gäller det att ha rejält med hästkrafter att köra med. Det hade den finska duon Joho Hänninen och Anton Alén. Det tvekampen vanns av Hänninen som till slut hade god marginal ner till Alén. Patrik Flodins tredjeplats var också klar, han var drygt tre minuter efter Alén på silverplatsen men också nästan tio minuter snabbare än fyran Ari Laivola.

Länge såg Patrik ut att hamna utanfrö prispallen men under slutet av lördagen snurrade Kimi Räikönen av vägen och tvingades ge upp.

På söndagen valde Patrik att köra på säkerhet.

Under Finlandsbesöket var det jämnheten som grejade pallplatsen. Patrik var inte i närheten av att vinna någon specialsträcka, men hans säkra snabba styrning betalade sig i slutändan.