Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flodin snabbast av alla

Henrik Flodin var snabbast av alla i Flygstadenjakten i lördags.
SMK Hälsinge-föraren – boende i Ilsbo – skrev marginalen till två sekunder och 45 hundradelar före Christer Nilsson, Sandviken.

Annons

Årets fjärde deltävling i bilarnas Uphill cup avgjordes vid Flygstaden. I vanlig ordning innehöll banan såväl grus som asfalt, snabb som krokig om vartannat.

I supernationella klassen för rallycrossbilar slog Henrik Flodin till med en topptid redan i den första omgången. Christer Nilsson följde som tvåa, före Gestrikes Greger Jäderberg.

Betydligt hårdare var det i Rallycross 2400. Här vann Conny Pettersson det första åket, medan Micke Frisk höll det högsta tempot gången därpå – båda Västeråsare. I sammandraget kom till slut 28 hundradelar att skilja till Petterssons fördel. . Hemmasonen Magnus Bergström slutade elva.

Bland rallybilarna sopade Magnus Mellquist banan i fyrhjulsdrivna klassen och något annat var heller inte att vänta. Söderhamnaren var mer än tio sekunder före enda motståndaren Sven-Erik Söderman, Mora.

KURT ELIASSON