Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flodin nöjd tvåa i Argentina

Patrik Flodin körde snabbast av alla i grupp N-klassen vid det argentinska VM-rallyt, men ett elfel på bilen i fredags innebar tio minuters tidstillägg, som i sin tur innebar en andra plats i rallyt, 7.50 bakom segraren Hayden Paddon, Nya Zeeland.

– Att sluta tvåa här, känns jättebra med tanke på att vi fick bryta i fredags. Mitt mål är nu att vinna resten av rallyna, sa Patrik på sin hemsida.

I fredags var han i ledning inför den sjunde sträckan, då strejkade bilen och Patrik fick starta om med tidstillägg på lördagen, och då på en femte plats.

Tillsammans med co-drivern Maria Andersson satte Patrik högsta fart och plockade placeringar direkt, och inför lördagens sista sträcka var man uppe på andra plats. Då krånglade bilen igen.

– Det var ett liknande fel som dagen innan, men som tur var, fick vi igång bilen nu, berättade Patrik.

Felet kostade den här gången "bara" 40 sekunders tillägg, och ett litet fall till tredje plats.

Fyra sträckor återstod på söndagen och via seger på två av sträckorna återtog man andraplatsen, en placering man höll in i mål.