Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flodin mot nya mål

"Jag behöver en ny utmaning".

Halvvägs in i november kunde han göra bokslut för rallysäsongen 2011. En säsong som slutade med VM-silver för honom efter segrar i Spanien och Storbritannien, en andraplats i Argentina och en bronsstyrning i Finland.

Patrik håller nu på att se om sitt hus inför 2012 och då vill han ha en ny utmaning.

– Nu känns det som om jag har gjort mitt i grupp N. Efter fyra hela VM-säsonger känns det som om jag gjort mitt i den serien, säger Patrik Flodin som redan aviserat sina önskemål inför nästa säsong för det ryska stallet URT-team.

– Då vill jag köra i Super 2000-serien. När jag lade fram förslaget efter förra säsongen fick jag veta att det var en ekonomisk omöjlighet. Nu fick jag beskedet att vi skulle göra ett försök att sy ihop ett paket för en VM-start.

En bil för Super 2000-klassen går loss på runt tre miljoner, tre gånger mer än vad en grupp N-bil kostar.

– Stallet jobbar med ryska sponsorer. Själv försöker jag raggar sponsorer i Sverige.

En nyhet är att han kommer att köra hela Camaro Cup nästa år. Han har blivit erbjuden en plats i ett som storsatsar inför säsongen 2012.