Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flodin laddar för revansch

Den första rallytävlingen på grus vill han förmodligen helst glömma.
Nu är det en revanschsugen Patrik Flodin som under fredagen startar i rumänska Sibu Rally.

Grusdebuten för två veckor sedan blev allt annat än vad Patrik Flodin hade hoppats på. Motorproblem gjorde att Ilsboföraren tvingades bryta redan efter den första sträckan.

Nu finns Flodin och hans co-driver Göran Bergsten på plats i Rumänien, där man tillsammans med PS Engineering förbereder sig för den tredje deltävlingen i IRC-serien. Även den går på grus, och den här gången hoppas en revanschsugen Flodin på bättre flyt än senast.

– Jag ser verkligen fram emot det här och hoppas vi får ett problemfritt rally den här gången, säger han i ett pressmeddelande.

Sibu Rally består av tolv specialsträckor som tillsammans mäter drygt 20 mil. Flodin har passat på att rekognosera terrängen.

– Det här är ett mycket stenigt och krävande rally. Vi körde så många vändor vi hann med under shakedown och har ställt in bilen så högt som möjligt. Det för att vi ska undvika att den slår i, säger han om taktiken inför rallyt.

Sibu Rally inleds med sju sträckor på fredagen och avslutas sedan med de fem sista sträckorna på lördag.