Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flodin jagar poäng i SM

Kvällsrally i Strängnäs.
Då är Patrik Flodin på plats för att köra säsongens tredje SM-deltävling i rallycross.
– Det blir en väldigt viktig tävling, säger han.

Starten av rallycross-SM har inte alls blivit vad Patrik Flodin hade hoppats på. På de första två deltävlingarna har Supercar Lites-föraren skrapat ihop 11 poäng, vilket ger en sjundeplats i sammandraget.

– Det är väldigt långt ifrån vad vi hade räknat med. Men sedan sker saker och ting det är hemskt många faktorer man inte kan påverka själv, som krockar och påkörningar runt omkring, säger Patrik Flodin.

Tävlingen i Strängnäs är den tredje SM-deltävlingen av totalt fem stycken. Med 22 poäng upp till ledande Kevin Hansen är det mycket viktiga poäng på spel för Patrik Flodin.

– Vi måste komma i mål och försöka få så många poäng som möjligt. Går det bra, samtidigt som det går sämre för de som kört bra tidigare, finns chanserna att hämta in en del poäng, säger han.

Banan i Strängnäs är bekant för Patrik Flodin, men någon speciellt taktik är inte att vänta i torsdagens tävling. I stället är det fullt fart framåt som gäller.

– Jag har tränat lite grann på banan tidigare, så den är inte helt ny. Taktiken fungerar aldrig så det är nästan lika bra att strunta i den och bara köra. Men självklart är det ju bra att försöka undvika hopkörningar och så.

Patrik Flodin skulle ha kört både Vedasprinten och Kolsvarundan tidigare i juni, men problem med bilen gjorde att han fick ställa in båda tävlingarna.

I rallycross-SM är det en annan bil som gäller, och där är det full koll på grejerna.

– Det var lite otur att jag missade tävlingen senast. Det var en del i motorn som lossnade och det blev för stressigt för att hinna fixa i tid, säger Patrik Flodin och försäkrar att bilen som körs i Strängnäs är redo.

– Det är mer fokus på den här bilen och det ska vara ordning och reda.