Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flodin fick stopp i ledningen

Trots seger på fyra av fredagens sex specialsträckor i argentinska VM-rallyt slutade dagen i moll för Patrik Flodin och co-drivern Maria Andersson.

– På transportsträckan till sjunde sträckan började allt blinka i bilen, för att sedan lägga av. Vi gjorde allt vi kunde för att försöka få igång bilen igen, men säkringarna bara gick, säger Patrik till sin hemsida.

Nu blir det ändå omstart enligt superrallyregler med tidstillägg på lördag.

Innan elfelet dominerade Patrik grupp N-klassen. Efter en andra plats på torsdagens superspecial var Patrik och Maria snabbast på andra, fjärde, femte och sjätte sträckan, och med en tredje plats på den tredje var duon i ledning med 26,4 sekunder före polacken Michal Kosciuszko.

Men tidstillägget gör att man nu tappar flera placeringar, och preliminärt ligger man på fjärde plats, långt efter ledande Nya Zeeländaren Hayden Paddon, men med en pallplats inom räckhåll.