Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flisanläggning fattade eld

En bondgård började brinna på söndag kväll i Korskrogen och begränsades från spridning till närliggande hus genom en stark insats av ägaren.

- Det hade kunnat sluta i förskräckelse, säger Peter Nystedt, räddningstjänstens befäl i beredskap.

Det var strax efter tio på söndag kväll som en flisanläggning i en bondgård fick så kallat bakeld och flisförrådet i byggnaden fattade eld.

Ägaren upptäckte branden i god tid och höll elden i schakt, som spridit sig till tjärpappen i taket, med hjälp av vatten från en trädgårdslang i väntan på räddningstjänsten.

Bondgården var en fristående byggnad med ett par meter till bostadshuset och ytterligare en bit till närliggande grannar. På grund av ägarens snabba insats lyckades han släcka det mesta av elden innan räddningstjänsten från Färila och Ljusdal kom på plats och elden hann sprida sig.

- Jag vill inte ens tänka på hur det kunnat sluta om det inträffat senare på kvällen och ägaren hade sovit, säger Peter Nystedt.

Ägaren hade dragit in en hel del rök och fick luftrörsvidgande medicin.