Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flickvän gömde mordvapen

Efter mordet ska den misstänkte 22-åringen ha gett mordoffrets telefon och en kniv till sin flickvän, som lämnade kniven vidare till en vän. Båda kvinnorna åtalas för skyddande av brottsling.

Enligt kammaråklagare Christer Sammens har två knivar använts vid mordet. Det handlar om en fällkniv som hittades under mordoffrets kropp och en kökskniv. Den senare har inte hittats.

Åklagaren hävdar att den mordmisstänkte 22-åringen efter brottet ha gått till sin flickvän, som befann sig i närheten av mordplatsen, och överlämnat kökskniven och mordoffrets mobiltelefon till henne. I förhör har den 28-åriga kvinnan berättat att 22-åringen då sa "Kasta kniven så långt ned i soprummet det bara går".

22-åringen ska därefter ha gått tillbaka till brottsplatsen, där han och den mordmisstänkte 27-åringen inom kort greps av polis.

Enligt kvinnan var det inget blod på kniven, men hon gjorde ändå ren skaftet på den för att få bort sina fingeravtryck och lade den i en påse. Därefter lämnade hon platsen i bil och plockade upp en 20-årig kvinna. I bilen ska den yngre kvinnan tagit emot kniven och sedan kastat den i en container på Framnäs.

– Hon pekade ut containern. Men trots ett ihärdigt sökande så har man inte hittat kniven, säger Christer Sammens.

Att den inte har hittats anser Sammens inte försämrar hans förutsättningar att få männen fällda.

– Den som äger kniven har medgett att han har använt kniven. Vi har fått uppgifter om vad det är för kniv och att den tillhör ett knivset. Därför har vi bakvägen rekonstruerat och bildat oss en uppfattning om vad det är för kniv.

Flickvännen gav mordoffrets telefon till en anhörig till 22-åringen. Den hittades senare av polisen.

Båda kvinnorna åtalas för skyddande av brottsling. Om de döms för brottet kan de straffas med böter eller fängelse i upp till ett år.