Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flicka krockade med lastbil – korsning byggs om

I onsdags krockade tioåriga Ella Boäng med en långtradare där Kolsvedjavägen går ut i riksväg 83. Hennes cykel och saxofon plattades till rejält men Ella klarade sig otroligt nog undan med lindriga skador.

Annons

– Jag är fortfarande chockad. Jag tycker att det krävs en tunnel där om det ska bli en säker lösning för gående och cyklister, säger Ellas mamma Catarina Boäng.

Trafiken vid området är tung och omfattande. Dessutom är det en del av skolvägen mellan Lillhaga och Stenhamreskolan.

Ella var på väg hem från skolan när hon inte uppmärksammade långtradaren som passerade övergångsstället och körde in i släpet. Hennes saxofonväska och cykelns bakhjul hamnade under släpet medan hon ramlade ner bredvid.

– Det var en otrolig lättnad att se Ella stå upp när jag kom dit. Hon slog i ena handen och foten och fick skrubbsår på ryggen, säger Catarina Boäng.

Föraren i lastbilen uppfattade en smäll, stannade till på en gång och sprang för att se vad som hade hänt. Han tog hand om Ella och ringde till hennes mamma.

Och något kommer att hända. Trafikverket skissar på en säkrare lösning, men inte någon tunnel. Förslaget nu är att den befintliga refugen förlängs tio meter med en paus vid övergångsstället, där ett belysningssystem ska varna att det är trafikanter på gång.

– Vi hoppas att förslaget blir helt klart nästa vecka och sedan bygga det i november eller december, säger Patrik Roos, projektledare på Trafikverket investering.