Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flicka hotades med kniv

En 16-årig flicka blev nedbrottad till marken och hotad med en kniv strax före midnatt på lördagskvällen. Gärningsmannen blev störd och flydde från platsen.

Sextonåringen gick längs Drottninggatan i Hudiksvall när en okänd man slet tag i henne. Mannen brottade ner henne på marken och satte en kniv mot hennes hals. Samtidigt uppmanade han henne att vara tyst och inte ropa på hjälp. Enligt polisen har flickan lättare skador som kan vara orsakade av ett knivblad.

Det är oklart vad förövaren hade för avsikter utöver att skrämma flickan. Det kan inte uteslutas att det var ett våldtäktsförsök, men förövaren hann inte göra något mer än att hota flickan innan en person blev vittne till överfallet. Vittnets rop fick gärningsmannen att släppa flickan och han försvann sedan från platsen.

Flickan blev skrämd men ådrog sig inga allvarligare fysiska skador. Det saknas spår efter gärningsmannen och flickan hördes av polisen under måndagen för att få fram mer uppgifter om överfallet.