Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flicka hotades av åtalad ung man

En flicka är kallad som vittne i en rättegång om ett bilbråk, nu har hon hotats till livet av en av de åtalade.

Det var i somras som två män, 19 och 20 år gamla, ska ha hotat flera personer och skadat en personbil i Hudiksvall. Bråk uppstod och det hela ska ha slutat med att de två männen skrek, hotade, slet upp bildörrar och sedan kastade ett verktyg på en bil. De båda männen är åtalade för händelsen och de misstänks för skadegörelse och olaga hot.

Nu har ännu en polisanmälan kommit in som rör fallet. Enligt polisen rör anmälan en av de åtalade männen och att denne har tagit kontakt med en flicka, som kallats som vittne till den kommande rättegången mot de två unga männen.

Enligt uppgifter till tidningen ska flickan, som är i 16 års ålder, i lördagsnatt ha blivit kontaktad av den unge manen via telefon. Han ska ha skämt och hotat henne till livet för att hon inte ska vittna i rättegången. Han ska också ha uppsökt henne. Flickans polisanmälan går under brottsrubriceringen övergrepp i rättssak.

Åklagare Sebastian Flodström har inte sett den aktuella anmälan, men säger att om detta stämmer, är det ett allvarligt brott som kan leda till fängelse.

– Hur detta påverkar utredningen är något som jag får ta ställning till senare, säger han.