Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flertalet bränder i Hälsingland under lördagen – räddningstjänsten fortsätter arbeta under söndagen

Värme och blixtnedslag har ställt till det på flera platser i Hälsingland. Under lördagen har flertalet bränder startat och på vissa platser brinner det med stor omfattning.

Annons

► Räddningstjänten för Hudiksvalls och Nordanstigs kommun bekämpade vid 20.30 fortfarande en brand i Tönnebro. En styrka har även varit på plats vid Svartberget efter larm om brand men kunde inte lokalisera någon eld.

Vid 00.00 meddelade räddningstjänsten att branden i Tönnebro börjar bli klar. Styrkorna på plats väntas lämna om några timmar.

I Norrgimma har styrkorna lyckats stoppa spridningen av branden och håller på att vattna på för fullt. Även där väntas insatsen vara igång i några timmar till.

Bägge bränderna avslutades under natten.

► Räddningstjänsten i Ovanåker och Bollnäs kommun hade vid 20.30 alla bränder under kontroll. I Ovanåker kommun pågick eftersläckning på två bränder och även på en brand i Härtsjö, Bollnäs kommun har eftersläckning påbörjats.

Vid 00.00 meddelade räddningstjänsten att alla bränder i kommunerna var släckta. Framöver har markägarna tagit över bevakningen och får själva ingripa om någon mindre brand skulle återuppstå.

► I Ljusdal kommun brinner det, enligt räddningstjänsten, på tre olika orter. Bränderna är omfattande och var vid 20.30 inte under kontroll. En helikopter finns tillgänglig för att assistera vid bränderna och räddningsledaren beskriver situationen som kaosartat.

Vid 00.00 meddelade räddningstjänsten i Ljusdal att ingen brand ännu är under kontroll och arbetet kommer att pågå under natten.

Räddningstjänsten kunde vid 06.00 meddela att en brand vid Rossen har avslutats helt och överlämnats till markägare. En brand vid Nötberget var under kontroll och förväntas överlämnas vid 07.00 medan branden på Gommorsberget fortfarande inte är under kontroll. Släckningsarbetet där beräknas fortsätta över morgonen.

Vid 9-tiden arbetade fortfarande räddningstjänsten vid platsen men med nya personal som avlöst de som jobbat under natten.

Texten kan komma att uppdateras.

FOTO: Simone GrönqvistDet brinner på flera håll i Hälsingland. Här syns rök från Blanktjärn söder om Kårböle. Foto: Simone Grönqvist

Annons