Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera singelolyckor i halkan på rv 83

Tre singelolyckor inträffade på kort tid på riksväg 83 söder om Järvsö under söndagen.

Klockan 13.40 inträffade en singelolycka på riksväg 83 vid Karsjö. En bil med fyra personer, två vuxna och två barn från Stockholm, färdades norrut på riksvägen. Bilen har sedan fått sladd och kört av på den andra sidan vägen, voltat och sedan åkt rakt ut i skogen.

Mycket tyder på att bilen körts i hög hastghet.

En person har ådragit sig skallskador och alla som färdades i bilen klagade över smärta i nacke och rygg.

Ambulanshelikopter landade på platsen 14.38, och lyfte ungefär en halvtimma senare. Den transporterade mannen, som hadeådragit sig skallskador, till sjukhuset i Gävle. Ambulanser från hela landskapet var på plats för att föra de övriga i bilen till olika sjukhus. 

Trafiken flöt långsamt förbi olycksplatsen. Vägen stängdes av helt när helikoptern landade, och kilometerlånga köer bildades i båda körriktningarna. Klockan 15.20 var räddnings- och bärgningsarbete klart och trafiken släpptes på.

På väg till olyckan voltade en av räddningstjänstens bilar av vägen, precis norr om själva olycksplatsen. I bilen färdades en kvinna som är förd till sjukhus.

Olyckorna inträffade ungefär på samma ställe som den tidigare under dagen, klockan 12.16.

Då var det en bil som färdades i södergående körfält strax norr om Tevekvarn söder om Järvsö fick sladd i det hala väglaget och voltade ner i ett dike.

En kvinna fanns i bilen. Kvinnan kunde inte ta sig ur fordonet, utan räddningstjänsten fick klippa loss taket på bilen för att få ut henne.

Kvinnan fördes sedan med ambulans till sjukhus.

Det har varit mycket halt på riksväg 83 under natten och delar av dagen, så ta det försiktigt och sänk hastigheten!