Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera olyckor på E4

(Uppdaterad 11:10) Just nu är det besvärligt väglag och begränsad framkomlighet på flera ställen på E4 norr och söder om Söderhamn.

Strax före klockan tio på tisdagsförmiddagen inträffade tre trafikolyckor på E4 norr och söder om Söderhamn.

En olycka skedde strax norr om Tönnebro där en personbil körde in i en plogbil i det norrgående körfältet. Enligt Trafikverket var det stor påverkan på trafiken i båda färdriktningarna.

- Det är väldigt halt väglag och mycket snörök på E4, säger insatsledaren Ulf Ohlsson vid räddningstjänsten i Söderhamn.

Den andra olyckan inträffade på E4 norr om Söderhamn mellan trafikplats Losjö och trafikplats Styvje. En personbil med en ung kvinna var på väg mot Söderhamn när hon körde i diket och voltade.

Kvinnan fördes med ambulans till sjukhuset i Hudiksvall och trafiken flöt långsamt förbi olycksplatsen under räddnings- och bärgningsarbetet.

- Det gäller att hålla extra stort avstånd till de andra trafikanterna i det här väglaget.

Den tredje olyckan inträffade cirka 200 meter före trafikplats Sörljusne vid avfarterna mot Ljusne, Bergvik och Vallvik. Det var också en singelolycka med en bil som körde in i högerräcket på enfilig sträcka.

- Vi  fick även en rapport om en fjärde dikeskörning på E4 vid norra infarten till Söderhamn. Men den bilen var borta när vi kom fram till olycksplatsen, berättade Göran Lyrberg, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg.

Trafikverket varnar för halt väglag eftersom vind och snörök har polerat körbanorna.