Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera misstänkta för skolsabotage

Polisen har gjort framsteg i utredningen av sabotaget som drabbade Vågbroskolan förra helgen.

Skadegörelsen ägde rum någon gång under fredagskvällen den 17 januari då någon eller några ska ha tagit sig in i skolans lokaler.

Inne i lokalerna ska det sedan ha klottrats på väggar, brutits upp skåp och välts omkull möbler. Därefter ska med papper innan man har vridit på kranarna och lämnat skolan.

Polisen larmades till platsen under natten mot lördagen den 18 januari och kunde då säkra vissa spår på platsen men efterlyste även iakttagelser från allmänheten.

Efter utredning riktas nu polisens misstankar mot flera yngre personer. Vad det är som har lett fram till misstankarna är oklart.

– Vi har kommit så långt att vi har misstankar riktade mot några personer. Det är frågan om ungdomar men jag vill inte kommentera närmare hur vi har kommit fram till det, säger kriminalchefen Sune Nordh.

Ärendet har lämnats över till åklagare.