Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera hundra sökte jobb i backen

Fyra timmar fullproppade av arbetsintervjuer och långa köer. Så såg det ut när Järvsöbacken under torsdagseftermiddagen bjöd in till öppet hus.

Annons

På drygt tio minuter hade över 50 personer sökt jobb

Vd Peter Augustsson står strategiskt placerad i dörren som intervjukoordinator.

– Det är perfekt för mig eftersom att jag härifrån kan iaktta de som söker jobb i rätt forum, jag kan se hur personerna agerar, om de står med huvudet nedåt eller kanske går fram och pratar med andra, det hjälper mig i processen att skapa en uppfattning, säger Peter Augustsson och tillägger att det i stor utsträckning bygger på första intrycket.

– Det är svårt att i ord förklara vad första intrycket ska säga, men det handlar om hur personen ser på mig, om de öppnar för ett samtal eller inte, personen måste ingjuta en viss känsla.

Vd Augustsson berättar att ungefär 300 intervjuer brukar avhandlas och i snitt 20 procent av personalstyrkan är nyrekryterade medarbetare. Precis hur många som behövs vet han inte i dagsläget men Järvsöbacken brukar ha en personalstab på drygt 100 personer, inklusive extrajobbare. I år växer styrkan något då turismen väntas öka och Järvsöbackens nedfarter likaså.