Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera Grammychanser för RedOne

/

RedOne, svensken bakom Lady Gagas framgångar, kan ta hem fem vinster på amerikanska Grammygalan.

Ytterligare tre svenskar har chans att vinna det prestigefyllda priset som delas ut i Los Angeles natten till måndag.

Annons

Tillsammans med Lady Gaga har svenske producenten och låtskrivaren Nadir "RedOne" Khayat chans att vinna en Grammy i de tre tyngsta kategorierna: Årets inspelning, årets låt och årets album. I den sistnämnda tävlar de emot Beyoncé, The Black Eyed Peas, Dave Matthews Band och Taylor Swift.
Lady Gaga och RedOne kan också belönas för bästa elektronikaskiva och bästa dansskiva.

som kan vinna det prestigefyllda priset är Anne Sofie von Otter som nominerats i två kategorier. Dels för bästa kammarmusik för en inspelning av "Vivaldi: Concertos" tillsammans med Daniel Hope, dels för bästa klassiska framträdande med "Bach Arias".
Körledaren Ragnar Bohlin har fått två nomineringar; för bästa klassiska album och bästa körframträdande, och den svenska sopranen Camilla Tilling har nominerats i kategorin för bästa operainspelning efter sin medverkan i holländska Haagfilharmonikernas "Messiaen: Saint Francois D'Assise".

kommer förstås en hel del stjärnor att uppträda på galan - även den bortgångne Michael Jackson som belönas med en postum Grammy för sin musikaliska livsgärning. Jackson hedras på flera sätt under kvällen, bland annat ska en kortfilm spelas upp i 3D, och Celine Dion, Carrie Underwood, Usher, Jennifer Hudson och Smokey Robinson sjunger "tillsammans" med Michael Jackson.
I Sverige direktsänds Grammygalan i Kanal 9.

Mer läsning

Annons