Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera förändringar i Bollnäs centrum

Förändringar är på gång hos flera butiker, salonger och restauranger i centrala Bollnäs.

Frisersalongerna One på Trädgårdsgatan och Cut & Colour på Långgatan slås ihop. Båda salongerna kommer att rymmas i Cut & Colours lokaler, som samtidigt får en uppfräschning och renovering, berättar ägaren Ivan Lukic:

– Jag har haft det här i tankarna en tid och nu känns som rätt tillfälle att slå ihop, eftersom trenden går mot unisex-salonger.

Invigning av sammanslagna salongen på Långgatan blir det i början av november. Personalen från One flyttas över till Cut & Colour, som inte kommer att behöva stänga för renoveringen.

– Vi räknar med att hinna med allt under en helg, säger Ivan Lukic. …

Läs också: Ännu en kaféjätte på väg till Bollnäs

Samtidigt som One flyttar ut kommer även salongen Tidlös Skönhet, som drivs av Jennifer Björk, i lokalen invid att flytta.

– Jag flyttar tillbaka till Södra Bäckvägen på Ren, där jag öppnade min salong 2012. Jag kommer att minska ner verksamheten och gå ner på deltid. Det har varit en bra tid här i centrum, men nu känns det rätt att dra ner lite.

Läs också: Goda tider råder i Bollnäs

Hon fortsätter med behandlingar, men butiksdelen försvinner.

– Jag kommer att öppna en webbutik på min hemsida istället.

Fredag 2 oktober är sista dagen som Tidlös Skönhet håller öppet på stan. På Ren öppnar Jennifer Björk igen i början av november.

– Oktober blir lite av en återhämtningsmånad för mig, jag har skadat axeln nyligen och behöver tid att läka ihop.

Läs också: Jennifer tar över när Inga-Lill sätter punkt…

Ny hyresgäst i lokalerna på Trädgårdsgatan blir Monica Pehrson, som flyttar sin butik Stor & Fin från Gärdet till centrum efter tio år.

– Jag har varit på gång att flytta flera gånger under åren, men har inte känt att jag hittat en lokal som passar min verksamhet förrän nu. Vissa av mina kunder är handikappade så det får inte finnas trappor, och så behöver jag tillräckligt med plats för mina stora provrum. Med de lokaler jag får nu känns allt helt rätt för första gången.

Monica Pehrson säger att hon tappat en hel del handel i och med att intilliggande Hamre spelcafé stängde tidigare under året.

Läs också: Vinna eller försvinna för Monica

– Många tjejer som hämtade paket där kom in till mig i samband med det, så det märks stor skillnad sedan stängningen. Det gjorde också att beslutet att flytta blev lättare.

Monica Pehrson hoppas kunna öppna på Trädgårdsgatan sista veckan i oktober.

Även på Gamla Järnvägsgatan händer det saker. Där har tidigare restaurang Akropolis fått nytt namn och ny ägare. Det är Muhammed Izoli, som sedan tidigare driver restaurangen och pizzerian Venedig i Kilafors, som startar Izoli's kolgrill & bar.

– Vi räknar med att kunna öppna torsdag eller fredag den här veckan, säger Muhammed Izoli, som även fortsätter att driva restaurangen i Kilafors:

– Ja, jag har den kvar men det blir min son som kommer att sköta verksamheten. Jag kommer att jobba i Bollnäs tillsammans med min dotter och två till.

TV+TEXT: Se den första rapporteringen om branden på Akropolis tidigare i år

Restaurangen, med 44 sittplatser plus ytterligare 80 på uteserveringen, har beviljats serveringstillstånd.

Läs också: Wayne's slår upp portarna

Andra förändringar som är på gång i centrum:

* Mix Hot Wok på Västra Stationsgatan har sökt bygglov för en större servering på 78 platser genom att utöka den befintliga restaurangen med en del av den intilliggande gallerian Krokanen.

* Ägarna till accessoar-butiken Boutique på Odengatan har beviljats bygglov för ändrad användning, från butik till kafé och butik.

Läs också: Lings nya Boutique