Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera fastklämda och medvetslösa efter svår kollision på E4 – totalstopp i båda riktningarna

Vid 16.20-tiden kom larmet om en trafikolycka på E4 vid Torsboda, Söråker. Flera personer ska ha varit fastklämda och medvetslösa i sina bilar. "Det är en väldigt svår olycka om jag säger så", säger Lars Hammarström, inre befäl på räddningstjänsten.

På valborgseftermiddagen kom larm till räddningstjänsten om en trafikolycka i Torsboda.

Det rörde sig om en väldigt svår kollision.

– Fyra personer är drabbade. Tre ambulanser är framme och en till på väg, sa Lars Hammarström strax efter olyckan

Vad som egentligen inträffat är lite oklart.

– Den ena bilen har kört ut framför den andra. Om det sedan rör sig om en utfart eller filbyte, det vet jag inte riktigt, säger Martin Södervall, vakthavande befäl hos polisen.

Söråker och Sundsvalls räddningsstyrkor var på plats. Fyra personer satt i två bilar och åtminstone ett av fordonen fick klippas upp. I den ena bilen ska det ha suttit två poliser som var i tjänst.

– Jag vet inte hur många i nuläget. Men vi har både fastklämda och medvetslösa, sa Lars Hammarström.

Sjukhuset lämnade sina första officiella skaderapporter vid 19-tiden. Läget för tre av de fyra inblandade var då känt.

En kvinna i 75-årsåldern hade fått en skallskada och bröstkorgsskada av allvarlig karaktär. Hon får fortsatt tas om hand på intensivvårdsavdelnignen.

En man i 85-årsåldern hade fått en fotledsskada av måttlig karaktär och kommer att läggas in på vårdavdelning efter operation.

En av poliserna, en man i 30-årsåldern, fick lindriga skador och kunde lämna sjukhuset.

– Båda polisernas skador bedömdes som lindriga, säger Robert S Öhman, vakthavande befäl vid polisen.

Den sista rapporten har sjukhuset inte lämnat, men enligt polisen ska det röra sig om totalt tre lindrigt skadade och en allvarligt skadad.

Trafiken var kraftigt påverkad. Det var länge avstängt i båda riktningarna på grund av räddningsarbetet. Vid 17.15 höll arbetet på med att ta ut den sista personen.

Vid 18.20 flöt trafiken på igen.