Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera års fängelse för knarkhandel

En Söderhamnsman döms till tre års fängelse för amfetaminaffärer.

Vid ett tillslag i Stockholm i maj fann polisen 9,5 kilo amfetamin i en bil som tillhör en 36-åring från Södertälje. Nu döms han mot sitt nekande till sex års fängelse för grovt narkotikabrott, grov narkotikasmuggling och ringa narkotikabrott.

Hudiksvalls tingsrätt anser att han är en del av en organiserad narkotikahandel och hade en central roll. 36-åringen smugglade amfetaminet över gränsen till Sverige och vidare till Stockholm, där han övergav bilen när han upptäckte att han var förföljd av polisen.

36-åringen är utländsk medborgare och döms även till utvisning på tjugo års tid.

Hans kompis söderhamnaren döms till tre års fängelse. Han döms för grovt narkotikabrott, försök till grovt narkotikabrott, ringa narkotikabrott och vapenbrott. Söderhamnaren, som är i 35-årsåldern, har erkänt att han förmedlat kontakter mellan 36-åringen och andra som ville köpa knark.

Dessutom döms en 44-åring från Västmanland till fängelse i två år och åtta månader. En 50-årig stockholmare döms till ett och ett halvt års fängelse.

Söderhamnarens sambo, en kvinna i 30-årsåldern, frias från åtalet för vapenbrott. Hon fick en pistol i födelsedagspresent av sin sambo för flera år sedan, men ville inte ha vapnet, som hamnade i hans byrålåda.

Där hittades den i somras när polisen gjorde en husrannsakan i bostaden. Tingsrätten konstaterar att kvinnan varit passiv när det gäller pistolen i hemmet, men att det inte är brottsligt.