Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler varsel att vänta inom trä- och skogsnäringen

25 anställda har sagts upp på Svenska fönster i Edsbyn.
Detta är ändå bara början.
Enligt Ove Söderberg, ombudsman för GS-facket, börjar varslen ramla in som ett pärlhalsband.
I fredags varslades 27 anställda på Allmogefönster.

Annons

Det var i slutet av juli som Svenska fönster varslade 25 kollektivanställda om uppsägning. I dag är flera av dem på väg att lämna företaget.

För GS-facket som organiserar anställda inom skogs-, trä- och grafikerbranschen, var varslet det första efter semestrarna.

Ombudsman Ove Söderberg kände ändå en viss oro för framtiden. Många företag hade fortfarande bekymmer efter den tidigare lågkonjunkturen. Samtidigt brukar den ekonomiska nedgången oftast börja med att det varslas inom just skogsnäringen och träindustrin. Runt ett halvår senare brukar resten av Sverige följa efter.

Nu ser det ut som hans rädsla befaras.

Under den senaste tiden har varslen ramlat in som ett pärlhalsband i landskapet.

På Plyfa i Hassela har tolv anställda sagts upp. På Allmogefönster i Edsbyn varslades så sent som i fredags 19 anställda, lägg där till ytterligare 8 som har sin anställning genom Samhall.

I Hälsingland har två varsel även lämnats in på Sågtjänst i Ala och inom Mittmedia Print med verksamhet i bland annat Gävle och Hudiksvall är ett antal uppsägningar att vänta.