Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler ungdomar får restaurangjobb

Sänkt restaurangmoms kommer att ge fler jobb i branschen. Krögarna i Ljusdals kommun är överens med regeringen och välkomnar beslutet.

Annons

Regeringen föreslår att momsen vid restaurangbesök ska sänkas från 25 procent till 12 procent.

Det är ett led i en satsning för att ge fler jobb till unga, som ofta får sitt första jobb just i restaurangbranschen.

Regeringen tror att det kan skapas 6 000 nya arbetstillfällen med en momssänkning. Branschen är ännu mer optimistisk och tror på 10 000 nya arbetstillfällen.

I Ljusdals kommun är det positiva tongångar kring förslaget.

– Det är ett väldigt bra beslut som vi har väntat länge på. Det är dyrt att gå ut att äta. Om vi får fler som går ut och äter så kommer det att ge fler jobb. Jag tror absolut på regeringens tanke att det kommer att ge ungdomar möjlighet till arbete, säger Inger Ångström på Järvsöbaden.

Hon får medhåll av Håkan Carblom på Järnvägshotellet i Ljusdal:

– Det här är något jag kämpat för i många år. Jag tycker det är fel att det ska vara dyrare att sitta på en restaurang och äta under ordnade förhållanden jämfört med att köpa med sig mat och sitta på parkbänken. Det är en orättvisa och sänkt moms kommer att göra en otrolig skillnad för oss som har riktiga krogar, säger Håkan Carblom.